Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince muayyen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) mukannen durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Yangın Kapısı Kilidi kapının otomatik kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve yamanın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı kesifı iyiceya kapanmaktadır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel kapıların huzurı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Tamlanan bu hengâm dilimleri bir kapının yangına ne derece süre dayanacağını ifade etmektedir. Lakin bu mevzuda dikkatli sarhoş olmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 zaman de dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın Kapısı kötü sızdırmaz özelliğe malik olması nedeniyle yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu Yangın Merdiveni Kapısı kapılar dışarıya esaslı ve kolayca açılabilen strüktürya sahiptir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve yalın intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri bayağıdaki şekilde sıralanabilir:

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve kuruluşnıza %100 ahenk sağlayacak Yangın Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle sahip bulunmak; dayanıklı, bediiyat baplara en reva fiyatlarla ehil yapmak bağırsakin İletişim temassına tıklayarak personellerimizden müdrike vukuf alabilirsiniz.

Başkaca, astım ve bronşit gibi teneffüs yolu hastalıklarıyla bağlanaklı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Dairesel merdivenin izin verilmediği yerler ortada okul, dirlik kuruluşu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden zait olduğu meze merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına icazet verilemez.

Report this wiki page