Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın eğitiminde yangın kapısının tasarrufını da bildirmek, elbette davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini risk teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre belli başlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) belli başlı durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması sağlanabilir.

Panik kolu olmalıdır: Müstacel çıkış kapıları, ürkü koluna mevla olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve zorlamasız bir şekilde açılmasını katkısızlar ve insanların müstacel durumlarda emin bir şekilde boşaltma edilmesini kolaylaştırır.

Strüktürların Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bir parçası şeklinde evetğundan haklı şekilde monte edilmeli ve ucuz şekillerde olmamalıdır.

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa da bir numara hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü pas yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa birlikte kötüı fek ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sayesinde güvenli ortam oluşturur.

- İnternet sitesinin işçiliklevselliğini ve performansını arttırmak aracılığıyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

Gerek bayilerimiz gerekse vasıtasız kâmilen satış olarak zirda alan düz illere bakım vermekteyiz.

Yangın Bapsı Ne Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtalı olmakla yan yana olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü çabucak çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu hatır birey kaybı olmaması yürekin önemlidir.

Yangın merdivenleri binalırken rahatliği konutlarda 80cm, topluma kategorik strüktürlarda 120cm, mürtefi katlı büro binalarında 90cm ferahliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları genişliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Bazı durumlarda ihtiyacınızı kontralamayan evet da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı yapılması gerekebilir. İşte böyle durumlar destur özel tasar çizim merdivenler kullanılabilir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana bapların yanı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği üzere, bir odanın bağırsakindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.

Report this wiki page